Aanpak
Bij RouwRuimte is de aanpak voor jouw begeleiding eenvoudig: ik luister naar je verhaal zonder oordeel. Het lucht vaak op om aan iemand buiten je eigen kring te vertellen wat je bezighoudt. Iemand die niet in dezelfde situatie zit, maar wel kan begrijpen waar je doorheen gaat.

Niet hetzelfde
Mannen en vrouwen rouwen evenveel, maar niet allemaal op dezelfde manier. Vooral mannen die moeite hebben over hun gevoelens te praten of hun emoties te laten zien, vinden het daarom vaak prettiger om dit bij een man te doen dan bij een vrouw.

Wat is er gebeurd?
Bij RouwRuimte ben je welkom om samen te onderzoeken wat er is gebeurd. Wat is eraan voorafgegaan? Wat heeft het voor je betekend? Begeleiding bij RouwRuimte begint met het herkennen en erkennen van de klachten. Klachten die ergens zijn ontstaan in je leven. Het gaat dan ook over de plek waar jij vandaan komt, wat je hebt meegemaakt en waar je nu bent. Al die dingen kunnen ons iets vertellen over waarom je nu vastloopt.

Aanpak
Dat verhaal krijgen we helder met vragen, beeldmateriaal, opdrachten en simpele lichaamsoefeningen. Ik werk graag met een genogram. Dit is een soort stamboom van je familie, waarin je allerlei gebeurtenissen uit de levens in die stamboom meeneemt. Hoe jij leeft en reageert, is vaak ontstaan uit de manier waarop jouw ouders en hun ouders hebben geleefd en gereageerd. Het helpt je patronen te ontdekken, waardoor je jezelf beter leert begrijpen.

Natuur
Het is voor mannen heel prettig om te bewegen en de natuur is een fijne plek om te ontspannen en op verhaal te komen. Je kunt er dus voor kiezen om een bos-, duin- of strandwandeling met mij te maken. Omdat je elkaar tijdens het lopen minder vaak aankijkt dan wanneer je tegenover elkaar zit, vinden veel mensen dit prettig. Natuurlijk kun je er ook altijd voor kiezen om jouw thema’s aan te pakken in de RouwRuimte in Katwijk, waar je wat meer privacy hebt en bijvoorbeeld makkelijker aantekeningen kunt maken.